Mikor van nyitva a Pécsi Köztemető?

 

Két nyitvatartási időszak van, április 2. és november 9. között 6:00 - 20:00, november 10. és április 1. között 7:00 - 17:00 várjuk látogatóinkat.


Nincs lehetőségem elhunyt hozzátartozóim sírját gondozni, rendben tartani. Tud ebben segíteni a Pécsi Köztemető?

 

Természetesen igen, munkatársaink szívesen segítenek, amennyiben Önnek nincs lehetősége rendszeresen szerettei sírját látogatni. Szükség esetén a sírok rendbentartásával kapcsolatos munkálatokat mind rendszeresen és teljeskörűen elvégezzük. Vállaljuk a sírok és a körülöttük elültetett növények teljeskörű rendbetételét, gondozását és ápolását, valamint új, évszakoknak megfelelő virágok beültetését. Kérésre az Ön által kijelölt napokon virágot, koszorút is kihelyezünk a sírra.

További információkért keressen minket a felulettisztitas@biokom.hu email címen!

Sírgondozás megrendelése

 


Milyen szereket használhatok sírtisztításhoz?

 

Tevékenységeink megtervezésénél és elvégzésénél nagy figyelmet fordítunk a környezet védelmére, kímélésére. Ennek érdekében meghatároztuk a javasolt sírtisztító szereket.

Tisztítószerek megtekintése

 

A sírkövekre az évek során rengeteg szennyeződés rakódik le, melyet a legújabb technológiáknak köszönhetően hatékonyan és kíméletesen eltávolíthatunk. Munkatársaink minden tisztítási munkálatot csúcskategóriás gépekkel végeznek. A folyamat gyors, precíz és költséghatékony, segítségével rengeteg takarítási munka megspórolható.

Amennyiben segítségre szorul szerettei sírjainak tisztításában, keressen minket a felulettisztitas@biokom.hu email címen!

 

 


Behajthatok gépjárművel a temetőbe?

 
A temetőbe járművel behajtani, azzal közlekedni és várakozni, az üzemeltető engedélyével, díjfizetés ellenében lehet.A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező mozgássérültek és az őket szállító személyek a temetőbe díjmentesen behajthatnak és várakozhatnak. A temetőben engedélyezett munkálatokat végzők meghatározott díj (behajtási díj) megfizetését követően közlekedhetnek, tartózkodhatnak gépjárművel a temetőben.
A temetőbe gépjárművel csak halottak napján nem szabad behajtani, hiszen ekkor a megnövekedett gyalogos forgalom miatt balesetveszélyes lenne a közlekedés a keskeny utakon.

 

Hogyan kell gyűjteni a hulladékot a temetőben?

 

A temetőben vállalkozásszerűen munkát végzők és a látogatók számára is egyaránt vonatkozik a szabály, mi szerint a temetőben keletkezett műanyag, zöld- vagy üveg hulladékot a kihelyezett gyűjtőedényekben, az ott feltüntetett jelzésnek megfelelően kell gyűjteni.


Milyen növényeket ültethetek a rendelkezésem alatt álló sírhoz?

 

A 42/2005.(XI.29.) számú a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló helyi önkormányzati rendelet értelmében a temetkezési helyen tilos ültetni kúszó növényeket, lombhullató fákat és cserjéket, tűlevelű örökzöldeket és tarackkal terjedő növényeket.

A temetkezési helyen az alábbi növények helyezhetők el:egynyári vagy évelő lágyszárú növények,cserepes, vágott- és művirágok, koszorúk,olyan fás szárú növények, melyek kifejlett állapotában sem érik el az 1 méteres magasságot, nem terjeszkednek túl a temetkezési helyen és nem akadályozzák a közlekedést.

A fentieknek megfelelően engedélyezett növényfajták:

Árnyékliliom Lonc
Borbolya alacsony változata Madárbirs talajtakaró változata 
Boróka talajtakaró Mahónia
Boroszlán Napvirág
Buxus Nárcisz
Cipruska Nefelejcs
Csillagvirág Puskin csillagvirág
Erika törpecserje Szellőrózsa
Gólyaorr Törpefenyő
Izsóp Törpemandula
Jukka Törpe nőszirom
Kerti rózsák mini változata Tulipán
Krókusz Zsálya
Levendula  

 

Sajnos nem tudok résztvenni a temetésen. Van lehetőségem virágot küldeni?

 

A teljes virágkínálatunkat megtalálja webshopunkban. Kérjük, minimum 2 munkanappal a temetést megelőzően rendelje meg a szükséges termékeket! Így garantálni tudjuk, hogy a koszorúk időben és megfelelő minőségben készüljenek el. A rendelt virágokat személyesen átveheti a temetőben, vagy kérésre temetéshez ravatalozóba, kápolnába, illetve a sírhelyhez szállítjuk. A virágokat bárhonnan megrendelheti, majd e-mail cím megadását követően fényképekkel igazoljuk kérésének teljesítését. A kiválasztott termékek megrendelésekor a szállítási mód kiválasztásánál lehetősége van temetésre vagy sírhoz is rendelni a koszorút vagy csokrot.

Tekintse meg webshopunkat!

Hol találom a várható kaszálási rendet?

 

A kaszálási rendet rendszeresen frissítjük, ezt a Facebook oldalunkon, valamint a weboldalon a hírek között is megosztjuk.