2024 a faültetések éve a Pécsi Köztemetőben

A Pécsi Köztemető idén ünnepli fennállásának 120. évfordulóját. Ennek tiszteletére a Rauch János Városi Sírkert Megújítási Program részeként folyamatos a faállomány bővítése.Az elmúlt években a sírkertben számos fasor esett áldozatul a farontó szúfélék támadásának, valamint a nagyobb viharoknak. Ezeknek a fáknak a pótlására és a zöldterületek megóvására az elmúlt időszakban is nagy figyelmet fordított a köztemető. Ez év elején -januártól márciusig minden hónapban 120, azaz összesen 360 db fát ültettek el a területen.

A Pécsi Köztemetőben tavasszal is folytatódtak a munkálatok. Több helyen pótoltuk a már meglévő fiatal fasorokat különféle fajokkal, többek között gyertyánnal, virágoskőrissel, pusztaszillel, mezei juharral, kislevelű hárssal, valamint platánnal.

A sírkertben minden évben káprázatos látványt nyújt a japán cseresznyefák virágzása.

A gyönyörű színek a megújulás és a tavasz érkezésének szimbólumai. Ez az évente ismétlődő jelenség nem csak a helyi közösség tagjait, hanem természetbarátokat és fotóművészeket is magához vonz országszerte. A sírkertben a faültetési program részeként kollégáink újabb 50 cseresznyefát ültettek el a soron.