Elnökségi tag lett az Országos Temetkezési Egyesületben a Pécsi köztemető vezetője

 

Számos fiatal temetkezési szakember is kapott jelölést, majd mandátumot az OTEI elnökségében. Dinamikus elnökségi munkát ígér az összeállítás, amely jól tükrözi a temetkezési szakmában zajló változásokat. A rendszerváltás óta most állt össze a legfiatalosabb csapat, amelyben azonban továbbra is a hazai temetkezési szakma meghatározó cégei és cégvezetői vesznek részt.

Dr. Gerencsér Balázs, az egyesült frissen megválasztott elnöke első beszédében kiemelte, hogy fontos feladatának tekinti a szakma egységesítését, a szakma társadalmi megítélésének javítását és az aktív párbeszéd fontosságát más szakmai szervezetekkel. Külön kiemelte a temetőüzemeltetés finanszírozásának kérdéskörét, a hamvasztások számának ugrásszerű növekedésével járó változásokat és az urnahazavitel problémáit. Megjegyezte, hogy a minisztériumokkal valamint a hatóságokkal történő szakmai egyeztetést a társult szakmai szervezetek vezetőivel történő párbeszéd fogja megelőzni a jövőben.

Kőhegyi Csaba, a Pécsi Köztemető vezetője is kapott mandátumot, így ő is bekerült az Országos Temetkezési Egyesület elnökségébe. A pécsi szakembert múlt csütörtökön a Dél- Dunántúli Temetkezési Egyesület elnökségébe is beválasztották. Majoros Iván a Pécsi Köztemető kegyeleti szolgáltatási vezetője az OTEI ellenőrző bizottságának tagja lett.