Sírásó versenyt rendeznek szombaton a Pécsi Köztemetőben

Rekordszámú nevezés érkezett a pécsi rendezésű VII. MTFE Sírásó Versenyre. 25 csapat versenyez az idei kupákért.

A nagyszámú részvétel mellett újdonságokkal is szolgál az idei találkozó. Bár már a hetedik versenyt rendezzük, nemzetközi mezőny még csak első ízben állt össze. Érkeznek csapatok Horvátországból, Csehországból és Szlovákiából is.

A rendezvény fényét emeli, hogy olimpiai bronzérmes sportlövőnk, Major Veronika süti el a rajtpisztolyt és a sírgödör-kiásás versenyszám alatt beszélgetést, közös szurkolást és teljesítménykövetést hallgathatunk vele.

A Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete fontosnak tartja, hogy sírásó kollégái munkáját ezzel a versennyel is elismerje és a közvélemény számára a kegyeleti szabályok kereteit betartva megismertesse. A verseny alatt munkatársaink nem csak fizikai rátermettségükről adnak tanúbizonyságot, hanem szakmai tudásuk egy szeletét is láthatjuk a stabil, méretpontos sírgödör kilapátolása során. Egy koporsós temetés sírgödrének kialakításához, amelyet a versenyen is ki kell ásni, kb. 2,5 m3 földet mozgatnak meg a csapatok a verseny alatt kétszer is, mivel a hantolási versenyszámkor vissza kell lapátolni a földet.

A versenyt szeptember 7-én szombaton a Pécsi Köztemetőben rendezik. Az eseményről további információk az MTFE weboldalán talál:

https://www.mtfe.hu/bejegyzesek/szeptember-7-en-ujra-osszemerik-erejuket-a-siraso-kollegak-61