Javában zajlik a Pécsi Köztemető kerítésének felújítása

 

A sírkert kerítésének állapota jelentősen leromlott az elmúlt évtizedek során. A Pécsi Köztemető idén lesz 120 éves, ezért a BIOKOM NKft. a kerítés felújítása mellett döntött. A Rauch János Városi Sírkert Megújítási Program keretében a munkálatok még tavaly ősszel az északi falnál kezdődtek. Munkatársaink a kerítés külső részénél fugáztak, a belső résznél a fellazult vakolatot leverték és újravakolták. A kerítésre új cserepek is kerültek. Az oszlopokat is javítjuk, azok is új cserepeket kapnak.

A munkálatokat nehezíti, hogy az elmúlt évtizedek során az északi- és Nagyárpádi úti fal találkozásánál a kerítés alámosódott. Ezen a szakaszon 9 egységet teljesen vissza kell bontani, majd újra alapozni és új kerítést építeni. A bontás várhatóan jövő hét elején kezdődik.

 

 

Ez idő alatt kollégáink ideiglenes kerítést alakítanak ki ezen a szakaszon. A munkálatok ideje alatt a temetői őrszolgálat fokozott figyelmet fordít erre a területre. A tisztelt temetőlátogatókat is arra kérjük, hogy az építkezés idején legyen körültekintőek, valamint ha autóval érkeznek a temető területére, akkor kerüljék a sírkert ezen részét.



Köszönjük a megértést és az együttműködést!